Fakta! ( innehåller lite från breaking dawn!)

NU ska ni få fakta om 'karaktärerna' i twilight!:)

Isabella "Bella" Marie Swan (senare Bella Cullen), född den 13 September 1987 i Forks, Washington, och uppväxt i Phoenix, Arizona. Hon flyttar hem till sin pappa i Forks när hennes mamma åker till Florida med sin make Phil. I Forks träffar Bella Edward Cullen.

I filmerna spelas Bella av Kristen Stewart.

Edward Cullen (född Edward Anthony Masen) är född den 20 juni 1901 i Chicago och är en vampyr. Sommaren 1918 låg han döende i spanska sjukan och det var då Dr. Carlisle Cullen hittade honom och gjorde honom till vampyr. Edward har krafter utöver de som vanliga vampyrer har; kan läsa folks tankar. När Bella flyttar till staden upptäcker han dock att hennes tankar är de enda han inte kan läsa.

I filmerna spelas Edward av Robert Pattinson.

Jacob Black, född 1989 i La Push, Washington, är en varulv/skepnadsskiftare. Jacob är snabbare och starkare än de andra varulvarna, för han var egentligen född till flockledare. Efter som han har varulvs förfäder från både mammas och pappas sida hade han då aldrig någon chans att fortsätta vara helt mänsklig. Till skillnad från Sam, Jared, Paul, Seth, Leah, Collin eller Brady. Han är Bellas bästa vän och är länge förälskad i henne. På grund av att varulvar och vampyrer i regel avskyr varandra vill han inte att hon ska välja livet som vampyr.

Alla Jacobs vänner kallar honom också för Jake.

I fjärde boken blir Jacob präglad av Edward och Bellas barn Renesmee, vilket innebär att hon blir världens mittpunkt för honom.

I filmerna spelas Jacob av Taylor Lautner.

Carlisle Cullen är den första vampyren i familjen Cullen. Han föddes 1640 i London och blev vampyr i tidig 20-årsålder. Hans far var präst och vampyrjägare; det var på en av jakterna som Carlisle blev biten av en vampyr. Carlisles adoptivbarn och familjemedlemmar som han har omvandlat till vampyrer är (i skapelseordning): Edward Cullen, Rosalie Hale och Emmett Cullen. Carlisle är gift med Esme Cullen, och även hon är omvandlad till vampyr av honom. Till Carlisles familj hör även hans adoptivbarn Alice Cullen och Jasper Hale, som omvandlades till vampyrer på annat håll.

Carlisle har aldrig sugit en människas blod i avsikt att mätta sin hunger och han har aldrig dödat en människa. Han och hans familj lever på en diet av blod från djur. Han arbetar som läkare och är, efter många århundraden av träning, näst intill immun mot lukten av människoblod.

I filmerna spelas Carlisle av Peter Facinelli.

Esme Anne Platt Evenson Cullen, född 1895. Esme kastade sig ut för en klippa efter att hon förlorat sitt förstfödda barn. Hon fördes till bårhuset trots att hon fortfarande levde och Carlisle hittade henne. Han omvandlade henne till vampyr för att hon skulle överleva, och gifte sig senare med henne. Esme är godhjärtad och älskvärd och hon har tagit på sig rollen som adoptivmor till de resterande "barnen" i familjen.

I filmerna spelas Esme av Elizabeth Reaser.

Rosalie Lillian Hale, född år 1915. Rosalie var en vacker kvinna från medelklassen som blev bortlovad till sin fars chef, en rik bankägare. Hennes fästman misshandlade henne nästan till döds med sina vänner, och det var i det tillståndet Carlisle Cullen hittade henne. För att hon skulle kunna överleva var han tvungen att omvandla henne till vampyr. Rosalie gillar inte Bella Swan till en början, delvis eftersom Edward är kär i Bella och inte i Rosalie; eftersom Rosalie är otroligt vacker så förstår hon inte varför Edward väljer Bella framför henne själv. Den största anledningen till att Rosalie ogillar Bella är att för att Bella vill kasta bort sitt liv för att bli vampyr medan Rosalie skulle göra allt för att bli mänsklig igen.

Rosalie är gift med Emmett Cullen. Anledningen till att Rosalie och Jasper heter Hale i efternamn istället för Cullen Cullen är för att invånarna i Forks inte ska tro att barnen i familjen är rikiga syskon, eftersom Emmet och Rosalie har ett förhållande och Alice och Jasper har ett förhållande. Därför låtsats Jasper och Rosalie att dom är tvillingar och att Emmet, Alice och Edward är syskon, men i själva verket är ingen av dem syskon.

I filmerna spelas Rosalie av Nikki Reed.

Emmett Cullen (född Emmett McCarty) föddes år 1915. Emmett är gift med Rosalie som hittade honom i skogen efter att han blivit attackerad av en björn. Carlisle förändrade Emmett efter att Rosalie burit honom under flera mil hem. Emmett är den starkaste vampyren i familjen; han beskrivs som stor som en björn, och han är väldigt tävlingsinriktad.

I filmerna spelas Emmet av Kellan Lutz.

Alice Cullen (född Mary Alice Brandon) är en av Esme och Carlise Cullens adoptivdöttrar. Alice har, precis som sin adoptivbror Edward, krafter utöver det vanliga; hon får visioner och kan se in i framtiden. Alice minns inget från sitt mänskliga liv, men hon får senare reda på att hon satt inspärrad på ett dårhus för sina uppenbarelser. Hon blev förvandlad av en gammal vampyr som beskyddade henne från James och Alice tror att hon blev förvandlad kring början av 1900 talet. Det ända hon vet om sin familj är att hennes föräldrar inte var i den sociala kretsen och att hon hade en lillasyster som hete Cynhtia och hennes dotter lever fortfarande och bor i Biloxi. Alice är väldigt modemedveten och hon är Edwards favoritsyster; hon stöttar honom alltid. Hon är gift med Jasper Hale. Hon tycker mycket om Bella och är väldigt envis.

I filmerna spelas Alice av Ashley Greene.

Jasper Hale (född Jasper Whitlock) föddes 1843 i Texas. Han blev general vid 17 års ålder, då han stred för sydstaterna i inbördeskriget. Jasper var en bra och manipulativ talare när han var människa, och tack vare det kan han nu känna av och manipulera andras känslor.

Han blev vampyr runt 20 års ålder. Han skapades av en vampyr vid namn Maria för att hon ville att han skulle hjälpa henne att ta över Mexiko City genom att skapa en armé av nyfödda vampyrer. Han gick med på detta, och även om han inte förstod det själv först så blev han mer och mer deprimerad allt eftersom striderna blev våldsammare. Det berodde på att han kunde känna sina fienders känslor när han dödade dem. Till slut blev det för mycket för honom och han lämnade Maria. Då träffade han Alice, som sett deras framtid tillsammans i en vision. De reste till Carlisle Cullen och hans familj som då bestod av Carlisle och hans fru Esme, Edward, Rosalie och Emmet. Alice hade sett deras ansikten många gånger i sina visioner och visste att deras sätt att leva skulle vara bra för Jasper eftersom de bara jagade djur. Jasper är fortfarande den i familjen som har svårast att hålla på sin diet, men han klarar det tack vare stöd från Alice och den motvilja han känner mot att döda människor.

I filmerna spelas Jasper av Jackson Rathbone.

Renesmee "Nessie" Carlie Cullen är Edward och Bella Cullens dotter. Hon är till hälften vampyr och till hälften människa. Hon föddes den 10 september, och i samband med hennes födelse blev Bella vampyr eftersom påfrestningen var för svår för Bella att klara av som människa.

Renesmees hjärta slår onaturligt fort, och hon växer fyra gånger så fort som människor både mentalt och fysiskt (när hon är tre månader ser hon ut som en stor ettåring eller en liten tvååring.) När hon har blivit fullvuxen stannar hon dock i åldern, som vampyrerna. Det kommer att ske efter ungefär 7 år.

Renesmee har en övernaturlig förmåga, precis som vissa av vampyrerna; hon kan genom beröring visa andra personer sina tankar eller bilder hon har i huvudet. Hon föredrar att kommunicera på det sättet istället för att prata.

Jacob Black, som präglats på Renesmee, kallar henne för Nessie, vilket Bella inte gillar eftersom det påminner henne om namnet på Loch ness-odjuret. Senare vänjer sig Bella vid smeknamnet, och även hon börjar kalla sin dotter för Nessie. När Bella får nys om att Jacob präglats på Renesmee, hoppar hon på Jacob, men varulven Seth räddar Jacob från att dödas av Bella.

Det finns mer fakta om typ Aro och Jane och dom dära.
Och om Varulvarna typ Sam och Paul och dom :)
men la bara ut om dom som ja tkr är viktigast, och så står det om
vampyrerna som kommer för att hjälpa familjen Cullen när voltori ska komma i Breaking Dawn.


Kommentarer<3
Skrivet av: Sarah :)

Varför har du tagit från wikipedia ?? ._.

2010-04-13 | 19:37:15
Din hemsida: http://sarahabckstrom.blogg.se/
Skrivet av: Frida

heeeeeeej jag

är världens största fan jag älskar Robert Patttinson om jag kunde få berätta för honom skulle jag dööööö!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2011-03-25 | 20:30:09
Din hemsida: http://aalskatwilight.blogg.se/

Jag gör bloggdesign om ngn undrar. Den är gratis. Maila/adda mig på [email protected] om du vill ha en!


Twilight lovers kommentera här:

bloglovin Namn?:
Älskar du Twiligt?

E-postadress: (visas inte)

Bloggadress:

Din text:

trackback
RSS 2.0